Maatschappelijk werk

Stem in de Stad, afdeling open spreekuur

AdresNieuwe Groenmarkt 22
2011 TW Haarlem
Telefoon023 - 534 28 91
WebsiteBezoek website

Bij de afdelingen asielzoekers en diaconaal werk van oecumenisch diaconaal centrum Stem in de Stad houden we 2x per week een gezamenlijk spreekuur.

Deze spreekuren vinden plaats op dinsdag en woensdag van 14.00 – 16.00 uur in ons pand aan de Nieuwe Groenmarkt, Haarlem.

Iedereen die ergens mee zit, of dat nu financiële problemen zijn of vragen over huurtoeslag of problemen op ’t werk, kan bij ons terecht. Maar ook krijgen wij vragen van mensen die illegaal in Nederland wonen of vragen over de verlenging van hun verblijfsstatus hebben. Wij zullen naar beste vermogen met al deze mensen gaan zoeken naar waar voor hen de hulpverlening te vinden is die past bij hun vragen, of met hen bekijken wat ze zelf aan hun problemen kunnen doen. 

Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een zgn. buddyproject, waarbij we vrijwilligers (buddy’s) willen koppelen aan mensen om hen thuis te bezoeken. Het gaat daarbij om mensen die behoefte hebben aan een regelmatig steuntje in de rug. Dus als u daar zelf behoefte aan heeft of u weet iemand bij wie dat het geval is, kunt u dat altijd melden bij de afdeling diaconaal werk van Stem in de Stad (tel. 023 – 534 28 91).